Consell del barri de Sant Miquel del 3 de setembre de 2018
La Festa del barri i seguiment d'actuacions del PIAM pel 2018


En el Consell de barri del dia 3 de setembre es van presentar el programa de la propera Festa del Barri i es van repassar l'estat de 3 actuacions emmarcades dins el Pla Integral d'Accions de Millora (PIAM) del barri i que van estar aprovades en el darrer Consell del 07/05/2018: el Mirador sobre el Riu Fluvià del carrer de Sant Miquel, el projecte "Art al carrer" i la Zona Esportiva situada entre els volcans Garrinada i Montsacopa.

cartell Consell del Barri 03/09/2018
foto Consell del Barri 03/09/2018

Festa del Barri de Sant Miquel 2018

presentació del programa de festes
portada del programa de la festa de sant miquel 2018

portada del programa

un programa que va ser molt ben valorat pel Consell amb moltes activitats.
Divendres 28:
Demostració de Zumba, Bicicletada, Pregó amb Tavi Algueró i Teatre "Si l'encerto l'endevino"
Dissabte 29:
Caminada pel barri, parades de productes, Concurs de dibuix, Campionat de truc, Taller d'escalada, Demostracions de Criquet i Bàsquet 3x3, Ball de Gegants, Jocs de Gegants, Exhibició de capoeira, Ball-Pla, Sopar Popular, Concert Jove i Playback.
Diumenge 30:
Cercavila i Ofrena floral, Missa, Ball de Gegants, degustació de dinars del món, degustació de te i Teatre "No és país per a negres".

A destacar també que dins el marc de la festa hi haurà una exposició a la sala petita del Casal del Barri sobre la “Maternitat d’Elna”, una institució creada al novembre de 1939 a Elna (Rosselló) per la infermera suïssa Elisabeth Eidenbenz amb la finalitat d'acollir les dones embarassades refugiades de la Guerra Civil Espanyola. Aquesta exposició es podrà visitar del 15 al 30 de setembre.
Finalment també una "Exposició de fotografies antigues" extretes de l'Arxiu fotogràfic d'Olot que es podran veure als comerços del barri.

estat de les actuacions del PIAM

construcció d'un mirador del Fluvià:


es va presentar el projecte del Mirador del Carrer de Sant Miquel que va ésser també molt ben valorat pels assistents, amb l’únic dubte de si el mirardor havia de tenir una coberta impermeable o no, al final es va decidir que no fos impermeable tal i com estava previst en el projecte, d’aquesta manera amb el projecte ja decidit només caldrà ara construïr-lo.

Zona Esportiva de Sant Miquel


en quan a la Zona Esportiva de Sant Miquel, a l’espai intervolcànic i un cop mogut el camp de futbol cap una zona més allunyada de les cases es van manifestar dos problemes, el primer d’ells es que sembla que la utilització de l’espai ha minvat i que es continua utilitzant massa la Plaça de Sant Miquel per jugar i el segon problema són les queixes dels veïns propers a la zona per la utilització nocturna de la zona d’esbarjo. No es va decidir res concret en aquest aspecte.

foto entrada a la plaça del Carme

Nova ubicació de la zona esportiva (camp de futbol)

foto entrada a la plaça del Carme

Imatge on es veu el trasllat del camp de futbol

Art al Carrer: grafitis al barri


dins del projecte d’intervencions artístiques al barri, el consell va aprovar la realització de 3 graffitis al barri de la ma de 3 artístes professionals, la ubicació i la temàtica dels quals es decidirà amb la col.laboració dels veïns.

foto grafiti dels Museu dels Sants Olot

Un exemple el grafiti del Museu dels Sants Olot