Consell del barri de Sant Miquel del 13 d'octubre de 2022
Festival Entranyes - Pacificació del Barri - Us del Casal del Barri - Convivència i Joves


cartell Consell del Barri 13/10/2022
imathe del Consell del Barri 13/10/2022

Festival Entranyes 2022 - Festival de Teatre Social

presentació del programa del festival
20-22 d'Octubre 2022


foto entrada a la plaça del Carme

Cartell del Festival Entranyes 2022

Laia Canosa explica la programació del Festival Entranyes al Consell del Barri que es farà al barri aquest cap de setmana. Aquest Festival que es finança amb el pressupost del PIAM del barri de Sant Miquel i en el que hi col·labora de forma activa l'Associació de Veïns.
Si premeu el botó següent podreu veure la programació detallada:

Pacificació del barri

La pacificació del barri que ha provocat una circulació menys intensa de transit s’ha fet amb el canvi de la distribució dels sentits dels carrers.
Pels veïns de les "cases barates" que han assistit al Consell de Barri no es considera del tot correcta encara que no hi ha acord entre ells. El regidor Jordi Güell ha fet propostes de canvi de sentit del carrer Ramon Grabulosa o bé del carrer Mn. Cinto Verdaguer. Els tècnics de l'Ajuntament ho estudiaran i presentaran propostes en un futur.

Us del Casal de Sant Miquel

El Casal de Sant Miquel està essent utilitzat per l’Espai Larai un projecte socioeducatiu del Consorci d’Acció Social de La Garrotxa que treballa amb nens i nenes de 6 a 16 anys i amb el que fa referència al seu entorn més proper: família, barri, escola…
Dins del Consell de Barri s’ha volgut reconèixer la bona feina feta pel barri, però també s’ha plantejat l’alta ocupació del Casal que representa fer-hi aquesta activitat i que caldria plantejar alternatives, si es possible, per permetre alliberar més el Casal donant oportunitat a poder-hi fer més activitats.

Convivència i joves

Els veïns es queixen de la brutícia i del consum de drogues que es dona al túnel de la llar d’infants de Sant Miquel i a l’exterior del Casal. S’ha decidit que els tècnics del Consorci d’Acció Social realitzin un treball de convivència amb aquests joves per millorar aquest aspecte.

Altres temes

1.- Remodelació de la Plaça de Sant Miquel: els representants de l’Ajuntament Jordi Güell i Imma Múñoz han informat que la despesa total que s’hi dedicarà serà de 55.000 €, aquests no es comptabilitzaran en el pressupost del PIAM del barri.
2.- Recital de poesia: el Consell de Barri ha vist bé de realitzar un recital de poesia sobre Miguel Hernández pel desembre al Casal del Barri.
3.-Graffitis del barri: el Consell veu amb preocupació els diversos actes de vandalisme que s’han produït sobre aquestes pintures.